BUD ROKESKY - OUTSIDER

Artiest info
Website
facebook
label: Rainbow Valley Records / Warner Music Australia Pty Lmt

Bud Rokesky is een singer-songwriter, geboren in Brisbane en sinds kort woonachtig in Rockhampton, die van zijn achtste tot zijn zeventiende op een landgoed van 170 hectare net buiten het kleine landelijke stadje Imbil in Queensland, Down Under woonde. Rokesky is gewend aan isolatie en dat hoor je in zijn songs, waarin hij zijn perspectief giet vanuit een leven lang anderen observeren. Ze onderzoeken hoe mensen verschillende opvattingen hebben over dezelfde situatie. Rokesky zingt met een warme en resonerende stem zijn verhalen over mensen en situaties. Zijn muziek omarmt emoties met wisselende orkestraties van verschillende instrumentaties. In meeslepende harmonieën transformeert hij je in zijn wereld van reflectie en observaties. Bud Rokesky bracht aanvang dit jaar zijn debuut album, ‘Outsider’ uit. Het album werd geproduceerd en opgenomen door Matt Corby & Alex Henriksson in de Rainbow Valley Studio’s aan de New South Wales North Coast.

“Als mensen naar mijn album luisteren, zou ik graag willen dat ze de schoonheid van de problemen van andere personages horen, zodat ze hun eigen problemen of vragen als mooi kunnen evenaren. Het feit dat we vragen en problemen hebben, is mooi omdat we ze hier allemaal ervaren…”

Rokesky’s songs op ‘Outsider’ laten al vanaf de opener, “Floodlights” horen dat hij een verhalenverteller is. Zijn teksten gaan over situaties die op veel manieren kunnen geïnterpreteerd worden. Ze proberen te onderzoeken hoe het komt dat mensen verschillende opvattingen hebben over hetzelfde probleem. Zijn akoestische gitaar en  warme stem passen hier als gegoten bij. Op “Baby & I” balanceert Rokesky, zoals ook op de opener, netjes mainstream countrymotieven en indie-vriendelijke nuances, die fans van Bill Callahan zeker zullen aanspreken. Een volledige band voegt hier en ook aan “Open Doors” en aan de melancholie van “April” extra body toe. De instrumentatie is zoals op o.a. “3 Daughters” en “JB Mauney” spaarzaam en zuiver, wat bijdraagt aan het tijdloze gevoel van het album. “Million Hearts” en “Go It Alone” klinken door de akoestische gitaarpartij en vocale verdubbelingen en harmonieën opgewekt en erg speels. Op het frêle “Tell John” duetteert Rokesky met The Jezabels’ Hayley Mary, “Winds Roars” valt op door zijn gospel/soul sound en op “Louie” groeit de instrumentatie met elke passage. Het Lanois-achtige blues gekreun op “Strike Out”,de afsluiter, is hier absoluut een stilistische verrassing in de finale.

“It’s beautiful and unique how Bud Rokesky on 'Outsider' manages to express feelings and different situations in songs…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: BUD ROKESKY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘OUTSIDER’: tracklist: 01. Floodlights – 02. Baby & I – 03. Love My Baby More – 04. 3 Daughters – 05. JB Mauney – 06. Million Hearts – 07. Tell John, ft. Hayley Mary – 08. Go It Alone – 09. Open Doors – 10. Winds Roar – 11. April – 12. Louie – 13. Strike Out | Music/Lyrics: Bud Rokesky | Producer: Matt Corby & Alex Henriksson | Credits: Bud Rokesky: vocs, guitars, harmonica, mandolin & band

Discography BUD ROKESKY: Outsider [2023] |